За първи път джет ски Европейска купа с нощно шоу в язовир „Искър”

Зрелищен уикенд (7-8 септември, събота и неделя) подготвят на плажа „Иструм Парк” и във водите на яз. „Искър” фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Българската федерация по водомоторен спорт със специалното участие на автомобили „Хюндай” по вода.
В петък, на 6 септември, започват квалификациите, които ще очертаят стартовите решетки за двата следващи състезателни дни, в които ще наблюдаваме над 50 джет ски състезатели. Участниците са от България, Гърция, Турция, Сърбия, Унгария и Румъния.
В класа на най-мощните джетове – до 500 конски сили, зрителите ще имат удоволствието да наблюдават европейския шампион Никос Флорос от Гърция и носителя на Балканската титла в майсторския клас Кристиян Чобану от Румъния. С тях ще спори и младата ни надежда Марио Михалев, победил в последното състезание в Приморско.
С готовност да окупират първите места в своя клас са най-младите ни състезатели от детския отбор на България (10-15 години), като срещу тях ще застанат 37 конкуренти от чужбина.
По традиция супер атрактивен се очертава и специалният клас за амазонки, където пет дни преди старта са се записали 8 дами от България и Румъния.
В паузите между отделните класове ще се проведат демонстрации в клас Free Style с джет ски с участието на световно известния рекордьор и воден каскадьор от Румъния Дени Делиман.
Спортният „Хюндай Tucson N-Line” пък ще „преплува” яз. „Искър”, теглен от два мощни джета. Така организаторите ще представят и официалния превозвач на „България Джет Ски Тийм”. На плажа пък, в мини автосалон, ще бъдат изложени новите SUV модели на „Хюндай” за желаещите да ги разгледат отблизо.
Същинското състезание започва в събота, на 7 септември, от 10 ч. с джет ски и продължава от 12 ч. с флайборд.
Кулминацията ще бъде вечерта след 19 ч., когато Искърът ще бъде озарен от светлинно шоу, поднесено от най-добрите в света флайтбордъри в дисциплината Flay board – Андреа Еротокриту от Кипър и Петра Винклер от Германия.
Финалните серии са в неделя от 10 ч., а награждаването е от 13 ч. на бреговата ивица на „Иструм парк”. Там са оформени зони за паркиране, до които се стига по указателни табели по пътя за Ихтиман.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*