Благотворителен концерт в Говедарци събра пари за пострадалите от пожар семейства в селото

На самия празник на християнското семейство и християнската младеж – 21 ноември, в читалище „Христо Ботев“ в Говедарци се състоя благотворителен концерт. Присъстващите пускаха пари в специалната кутия за дарения, с които да бъдат подпомогнати в началото на зимата останалите без дом след пожар на 1 ноември две семейства в селото.
Местното училище – „Димчо Дебелянов“, читалището „Христо Ботев“, детската градина „Незабравка“ и кметството в Говедарци бяха обединили усилията си и в култовия ден изнесоха стилна програма, посрещната с ръкопляскания от публиката. Представени бяха сценка от живота на традиционно българско семейство от миналото, автентични народни песни и танци. Сърдечно аплодирани бяха и гостуващите състави – фолклорният танцов ансамбъл „Самоков“ с ръководител Борислав Искрев и детската танцова формация „Доспейче“ с ръководител Росица Павлова.

Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на пострадалите, сред които има и деца.
Кметът на Самоковска община Ангел Джоргов поздрави организаторите за благородното дело и им връчи кошница с цветя.
Сред присъстващите бяха и секретарят на Общината Ангелина Вангелова, доскорошният кмет Владимир Георгиев и други общински съветници, кметът на Говедарци Лорита Христова и др.

Можете да харесате