Блокове и административни сгради ще се санират по европейска програма

Кметът Владимир Георгиев е подписал договори за финансиране на проекти за внедряване на мерки за енергийна ефективност по ОП „Региони в растеж”. Три от проектите са за жилищни блокове, а четвъртият – за три административни здания. Самите проекти са вече одобрени.
Обновлението на жилищните сгради ще бъде финансирано по програмата на обща стойност 4 млн. лв. Става въпрос за общо 35 обекта, сред които блоковете в пазара, блокът на „Рилски лен”, кооперации в ж. к. „Езерото” и на ул. „Търговска” и др. Общата им стойност е около 4 млн. лв. Мерките включват подмяна на дограма, саниране, изолация на покриви, ремонт на отоплителните инсталации, подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи и др. Очаква се до три месеца Общината да приключи процедурите по възлагане на обществените поръчки и от пролетта да започне практическата работа.
За Самоковска община общо по програмата са отпуснати близо 8 млн. лв., като с останалите почти 4 млн. лв. ще се обновят сградите на Общината, Районното управление на полицията и ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. За трите сгради се предвижда също подмяна на дограмата, саниране, изолация на покривите, ремонт на отоплителните инсталации, подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи и др.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Анонимен

    За пореден път се убеждавам колко е тъп самоковския кмет.Да подпише празен(кух) чек за няколко милиона, броени дни преди тази програма да спре да съществува.Това е все едно да купиш фабрика на 8 септември.Всички анализатори казват,че тази програма е обречена и е хвърляне на пари на вятъра.И отново Владко Георгиев закъснява и върви след събитията.И защо точно сега,след като има градове,които приключиха със санирането,а ние тепърва почваме и то 2-3 дни преди изчерпването и и защо този кмет пак ни заробва с милиони дългове?

+ Leave a Comment

*