Боян Софин отново мина Дизела и завърши втори в дългата дистанция на държавното

Втори медал от държавното първенство по ски ориентиране в местносттта Куртово край Юндола спечели самоковският ас Боян Софин. Днес той изцеди силите си докрай и към вчерашния бронзов медал добави и едно сребърно отличие. Състезателят на клуб „НСА-Сивен” се справи с 38-те контролни точки по трасето и измина сериозната дистанция от 18.3 км за 1:29.50 ч. Това бе и втория най-добър резултат в елитния клас при мъжете, където шампион стана абсолютният фаворит и световен шампион Станимир Беломъжев /СКИ „Хемус” – Троян/ с време от 1:18.19 ч. Отново зад Софин, но този път вече на почетната стълбичка, завърши известният състезател по ориентиране и планинско бягане Кирил Николов-Дизела /„Вариант 5” – Търговище/, чието време бе 1:32.14 ч. В първата петица влязоха още Николай Димитров /„Браун тим” – Велико Търново/ и съотборникът на нешото момче в тима на Спортната академия Борис Йосифов.
Самоковецът Петър Доганов, който е колега на Софин в „НСА-Сивен“ и вчера бе девети в спринта, пропусна дългата дистанция.
Самоковският клуб „Соколец” отново имаше свой представител в надпреварата в лицето на Даниела Жаркова. Тя даде всичко от себе си, но в крайна сметка не успя да се качи на почетната стълбичка и завърши на четвърто място при жените над 45 г. Жаркова обаче не би трябвало да бъде толкова разочарована, тъй като вчера спечели сребърен медал в спринтовата дистанция.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*