Боян Софин с хеттрик от медали от държавното първенство по ски ориентиране край Юндола!

Самоковецът Боян Софин завърши втори в средната дистанция в елитния клас при мъжете на държавното първенство по ски ориентиране в местността Куртово край Юндола. По-рано днес състезателят на столичния клуб “НСА-Сивен” не срещна проблем с 15-те контролни точки по 6.6-километровото трасе и се справи с предизвикателството за 31.09 мин. Боян допусна пред себе си единствено световният шампион и вече трикратен златен медалист на републиканското първенство Станимир Беломъжев от клуб “Хемус” /Троян/. Трето време пък даде Николай Димитров от “Браун тим” /Велико Търново/.
Това е трети пореден медал в индивидуалните дисциплини на шампионата за Софин. Досега той имаше бронзово отличие в спринта и сребърно в дългата дистанция. Днес той не се разколеба дори и от тежките атмосферни условия и падналия обилен снеговалеж, който отложи старта за 14 ч.
В надпреварата участва и Даниела Жаркова от самоковския клуб “Соколец”. Тя също се представи достойно и завърши на пето място при жените над 45-годишна възраст.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*