Бунището в центъра е окосено и почистено

Отговор

Вместо писмено, от Общината отговориха с практически действия на читателското писмо „Място в самия център на града заприлича на бунище” /в. „Приятел”, бр. 54 от 25 юли т. г./.
Още в деня на излизането на вестника – петък, въпросният терен – между сградата на съда, ресторант „Тропикана” и близките жилищни блокове, който до тогава приличаше почти на бунище, е бил окосен и почистен. В това се увери и представител на „Приятел” на място в понеделник, на 28 юли.
Работата е свършена добре от работници на Общинското предприятие за ремонт и озеленяване. Остава да се положат още малко грижи за живите храсти там и за цялостното облагородяване на това пространство.
Самият факт, че в центъра на града ни е имало такова място, говори обаче за безстопанственост. Но от общинската администрация питат защо самите живеещи и работещи в този район не са взели навреме мерки за облагородяване на терена.
„Не може да се разчита само на Общината за привеждането в приветлив вид на районите, в които живеем или работим. Двама-трима косачи не могат да поддържат общинските градинки, камо ли да се грижат за всички пространства пред домовете на хората”, добавиха от администрацията.
Разбира се, има и обратни примери, но те засега са малко.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Гражданин

    Задава се въпроса. Чий е терена около блока?
    Ако е собственост на живеещите в блока, трябва да се поддържа от тях. Ако е собственост на Общината, трябва да се поддържа от нея. Така стой въпроса и за поддържането на зелените площи в останалите комплекси. Прехвърлянето на площите за поддържането им от собствениците, живущи в блоковете е правно уреден. Необходимо е само общинската администрация да приложи правото.

+ Leave a Comment

*