Бургас приема турнира за Купата при мъжете в средата на март

„Арена Бургас“ – едно от най-новите спортни бижута на страната, ще приеме двубоите от турнира за Купата на България по баскетбол за мъже между 15 и 17 март. В надпреварата в най-големия град по южното ни Черноморие ще се включат тимовете, които заемат първите осем позиции след първите две завъртания в Националната баскетболна лига. Това са лидерът и домакин на турнира „Черноморец“, „Рилски спортист“, „Спартак“ (Плевен), „Балкан“ (Ботевград), ЦСКА, „Черно море“, „Берое“ и „Ямбол“.
Жребият за мачовете от турнира ще бъде изтеглен на нарочна церемония на Българската федерация по баскетбол на 4 март. Четвъртфиналните двойки ще бъдат определени чрез дирижиран жребий между първите четири отбора и тимовете, заемащи следващите четири позиции в класирането.
Общо две бяха подадените кандидатури за домакинство на финалната осмица за Купата. Едната от тях – на новия член на първенството „Миньор“, отпадна автоматично, тъй като перничани не успяха да се класират за надпреварата и сами се отказаха от организацията на турнира.
„Рилски спортист“ е четирикратен носител на Купата на България. През миналата година обаче самоковци претърпяха фиаско на четвъртфиналите и отпаднаха след загуба именно от тазгодишния домакин на турнира – „Черноморец“ (Бургас).

Можете да харесате