Четири момичета от „Рилски спортист“ са на лагер с националките в Русе

Общо 30 баскетболистки от клубове от страната получиха повиквателни за лагера на националния отбор за момичета до 14 години в Русе (27-31 март).
Сред тях са и четири състезателки на „Рилски спортист“ – Ванеса Петрова, Дария Райкова, Десислава Борисова и Инна Макова. Именно самоковският тим излъчи най-много участнички в сбора, а с по 3 баскетболистки се отличиха съставите на „Дунав“ (Русе) и столичните „Шампион 2006“ и „Септември 97“. По две представителки на лагера имат „Вълци“ (Разград), „Локомотив“ (София), „Миньор“ (Перник), „Светкавица“ (Търговище), „Чардафон“ (Габрово) и „Черно море“ (Варна). В кампа са включени и състезателки на „Академик 17“ (София), „Берое“ (Стара Загора), „Спартак“ (Плевен), „Черноморец 2014“ (Бургас) и „Ънстопабъл“ (Добрич).
Младите надежди на българския баскетбол ще бъдат тренирани от Димитър Станиславов, Магдалена Миланова, Николай Иванов, Силвия Колева, Рая Дошева, Христиана Златкова, а водещ треньор ще бъде Албена Брънзова.
Според изявите на момичетата по време на лагера ще бъде определен и състава, който ще представи България на международен турнир в Румъния от 2 до 7 април. Надпреварата ще се състои по програмата на Фонда за младежко развитие на Международната баскетболна федерация.
Иначе селекцията на „Рилски спортист” при 14-годишните се представя на изключително ниво през настоящата кампания. Момичетата ни имат впечатляващ баланс от 6 победи и само една загуба в Елитната група (Запад) и оглавяват класирането в групата. За последно „Рилски” спечели с 65:20 домакинството си на „Локомотив” (София) на 24 март.

Можете да харесате