Владимир Георгиев – кмет на годината в категория „Паркове и градска среда“

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев спечели националния конкурс „Кмет на годината“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, в раздел „Паркове и градска среда“. Градоначалникът на Самоков получи приза си в сряда, 16 ноември, на специална церемония в столичния хотел „Маринела“.
„Най-ценното на номинацията е, че се определя от гражданите“, развълнувано заяви Вл. Георгиев. Той бе награден в раздел „Средна община“ /от 20 000 до 50 000 жители/. Негови колеги съответно при големите и по-малките общини станаха кметовете на Русе и Белица – Пламен Стоилов и Радослав Ревански.
Владимир Георгиев бе номиниран и в още няколко категории на надпреварата – „Кмет на гражданите“, „Природа за бъдещите поколения“ и „Градска инфраструктура“.
Припомняме, че г-н Георгиев бе избран и за „Кмет на месеца“ за август на тема „Инвестиции в инфраструктура“. Миналата година пък заслужи приза „Кмет на годината“ в раздел „Природа за бъдещите поколения“.
Водеща на церемонията бе Радина Червенова, а магичните звуци на група „Вакали“ допълниха празничната атмосфера в залата.
Общо 623 278 души се включиха в гласуването и избраха най-достойните градоначалници в различните категории на конкурса.

Можете да харесате

3Comments

Add yours
  1. 1
    Анонимен

    Браво на Владко!До тук добре-взехме заем от 3-4 млн.,за да направим крайречния парк и сега е редът на самоковския данъкоплатец да запретва ръкави,за да изплати този кредит.Само че затова е необходима икономика,а не приказки от „Хиляда и една нощи“.А икономика йок-има няколко буренясали общински имоти,които Влади е поставил на тезгяха,готови да бъдат шитнати на някой ромски бизнесмен за жълти стотинки.Ех Владко тебе циганите ако не те прецакат няма кой!А ние самоковските данъкоплатци за пореден път ще пием по една чаша студена вода-от…голямата чешма,рилска студена!

  2. 2
    Един жител

    Бахти и Кмета!!!! Да ми асфалтира 3/4 от улицата откъм хубавата част, и да остави последните 50 метра с най-големите дупки, щото…….асфалта свършил!!! Да не говорим и за други улици, камо ли за изоставени грозни строежи. Ама дреме му, нали си е гушнал комисионната! (не официално с разписка, разбира се!)

  3. 3
    Анонимен

    Аз не знам какъв е смисълът да се прави нещо в този град като ромите точат зъби да го разрушат.Сигурен съм,че и с новия парк ще се случи същото…Ето например сградата предназначена за детска градина в двора на „Петър Берон“е вече с тотално изпочупени прозорци,изтърбушена и ограбена…А колко труд се хвърли по нея,колко пари…Затова доколкото знам кметът е отишъл в София да проси още пари,за да я дооборудват,но са му отказали.И така с много други обекти в Самоков,които стават жертви почти веднага на вандализъм.
    Ами какво да кажем за отказът на управляващите в София да осигурят финансиране за пътищата,които водят към Самоков,което го изолира още повече от останалата част на страната.Откога пътищата към София,Ихтиман,Костенец и Дупница са в окаяно състояние?Много отдавна,но да сте чули и дума за тяхното рехабилитиране-не!

+ Leave a Comment

*