Владимир Георгиев – кмет на годината на Софийска област

Областният управител Красимир Живков /вдясно/ обяви самоковският градоначалник Владимир Георгиев за кмет на годината на областта

Самоковският градоначалник Владимир Георгиев бе избран за кмет на годината – 2012-а, в Софийска област.
В тайното гласуване в София участваха кметовете на 22-те общини в областта, отговорни служители в областната администрация и главният редактор на „Софийски вестник” Христо Йорданов.
Наградата на г-н Георгиев бе връчена на тържество в столицата на 20 декември от областния управител Красимир Живков.
Изтъкнато бе, че в Самоковска община сега се осъществяват проекти на стойност 35 млн. лв. При бюджет на общината от 22 млн. лв. това се оценява като голямо постижение.
На традиционното областно тържество в навечерието на Коледа и Нова година бяха връчени отличия и на най-изявените дейци в областта в сферата на образованието, културата, вероизповеданията, спорта. Между наградените е и директорката на СОУ „Св. Климент Охридски” в гр. Костенец Захаринка Косарова. Цоло Вутов пък, управител на фирма „Геотехмин”, бе определен за „Благодеятел на годината” на Софийска област.
„Изборът ми за кмет на годината за мен бе съвсем неочакван. Имам колеги с опит, с два-три мандата… Не зная какво точно са имали предвид колегите. Избора приемам като награда за дейността на Общинския съвет и общинската администрация и в същото време и като задължение за още по-упорита и ползотворна работа през идващата 2013 година”, заяви пред журналисти след награждането си кметът Георгиев.
Владимир Георгиев е роден през 1973 г. По образование е юрист. Бил е общински съветник. Като кандидат на БСП спечели местните избори през есента на 2011 г. и стана кмет на община Самоков.

Л. Стоянов
Е. Иванова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*