Влади Зографски с ново върхово постижение за сезона, завърши в подножието на топ 20

Ски скачачът Владимир Зографски записа най-доброто си класиране за сезона по време на старта за Световната купа в Ръшнов, Румъния. Едва на 260 км от родината самоковецът завърши на чудесната 21-а позиция на малката шанца в 15-хилядното градче в подножието на Карпатите. Този път Влади демонстрира стабилни изяви и в двата скока, при които постигна съответно 91 и 90 метра.
Така 27-годишният българин си осигури нови 10 точки за генералното подреждане за Световната купа, където заема временното 55-о място с 19 пункта.
Иначе Рьою Кобаяши спечели надпреварата в Ръшнов със скокове от 94 и 98.5 метра. Това бе 18-а победа за 24-годишния Кобаяши в тура, като по този начин той оглави еднолично класацията за най-много победи на състезатели от Япония.
Втори в Румъния стана полякът Камил Стох с опити от 92.5 и 97.5 метра, а трети завърши Карл Гайгер от Германия със скокове от 94.5 и 96.5 метра.
Норвежецът Халвор Гранеруд продължава да води убедително в генералното подреждане за Световнака купа с актив от 1544 точки. Втори е германецът Маркус Айзенбихлер с 1018 пункта, а третото място заема Камил Стох с 944 т.
Ден по-късно – на 20 февруари, в Ръшнов се състоя и първия за сезона миксиран старт по нации. Първенци станаха норвежците в състав Марен Лундби, Даниел Андре Танде, Силье Опсет и Халвор Гранеруд, следвани от квартетите на Словения (Ника Крижнар, Цене Превц, Ема Клинец, Жига Йелар) и Австрия (Ева Пинкелниг, Даниел Чофениг, Даниела Ирашко-Щолц, Мануел Фетнер).

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*