Нов триумф за Кобаяши в Сапоро, Зографски остана 38-и

Японецът Рьою Кобаяши хвърли в екстаз японските привърженици на ски скока с триумфа си в състезанието на голямата шанца в Сапоро на 22 януари. 26-годишният ас от Страната на изгряващото слънце се извиси над конкуренцията с два скока от 141 и 143 метра. Така той заслужи втора победа от трите старта в Сапоро през последните дни, докато в третото състезание също бе близо до върха и завърши трети.
Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд зае второто място в неделя, а в тройката влезе и Маркус Айзенбихлер от Германия.
Владимир Зографски не успя да повтори представянето си от събота, когато влезе в топ 30. Този път самоковецът преодоля 122 метра при единствения си скок и с общ сбор от 93.6 точки остана на 38-о място.
Полякът Давид Кубацки запази лидерската си позиция в генералното класиране за Световната купа и след трите старта в Япония. Той има 1164 точки и води с 48 пункта на норвежеца Гранеруд. Трети с 941 точки е Анже Ланишек от Словения. Топ 10 се допълва от четирима австрийци – Щефан Крафт (4), Мануел Фетнер (6), Даниел Чофениг (9) и Михаел Хайбьок (10), двама поляци – Пьотър Жила (5) и Камил Стох (8) и един японец – Рьою Кобаяши (7).
Влади Зографски пък заема 35-о място в подреждането с 51 точки. Така той се подрежда в “златната среда” сред общо 60-те състезатели, които имат точков актив за Световната купа през сезона.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*