В събота предстои интересна изява край Шишмановския манастир

Язовир „Искър“ /от страната на Ново село/ ще бъде домакин на интересна проява в събота, на 11 септември.
Организаторите са осигурили безплатен транспорт от Самоков. Автобусите ще тръгнат в 9.30 ч. от паркинга при читалище-паметник „Отец Паисий“, а обратните курсове са в 17 и 20 ч.
За любителите на риболова от 10 ч. в началото на язовира, край Ново село, се подготвя обучение по спортен риболов. С оглед на противоепидемичните мерки броят на участниците е ограничен до 30.
По същото време в комплекс „Будното око” ще започне обучение по водни спортове. Желаещите могат да се научат да карат джет, джет сърф, бърза лодка или флайборд. Участниците трябва да са навършили 14 години. Броят им също е ограничен до 30 души.
От 13 ч. в Шишмановския манастир ще бъде раздаден рибен курбан. Следобед се организира хоротека с професионален хореограф за разучаване на български хора. Подготвена е и беседа за историята на Шишмановския манастир и житието на Света Богородица от архиерейския наместник на Самоковска духовна околия ставрофорен иконом Михаил Колев. Празникът ще продължи със състезателни игри на поляната на Шишамновския манастир.
На края на обучението по водни спортове ще бъдат избрани най-добрите, които ще се включат в състезание по майсторско управление на джет. Победителите в игрите ще бъдат наградени.
Изявата е в изпълнение на проект, финансиран по Мярка 05 „Съхраняване на местната идентичност чрез възстановяване, опазване и анимиране на културно-историческото наследство на територията на МИРГ – Самоков” от Стратегията но МИРГ – Самоков, финансирана по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. въз основа на договор на Местната инициативна рибарска група – Самоков и Спортен клуб „Скай Спорт Самоков Екстрийм“, член на Българска федерация по водомоторен спорт.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*