Голът на сезона на Йордан Николов не стигна на „Рилец“ за успех над „Елин Пелин“ /ВИДЕО + СНИМКИ/

Дербито на кръга в Областната футболна група София-изток оправда напълно очакванията на привържениците. Над 100 души дойдоха на ст. „Мальовица“ в Говедарци на 4 ноември, за да видят как местният „Рилец“ завърши наравно 1:1 с преследвача „Елин Пелин“. Ремито остави домакините на върха в класирането с 20 точки, докато гостите запазиха втората си позиция с 19 пункта, но и мач по-малко.
Говедарчани започнаха самоуверено мача и бяха близо до откриване на резултата, когато нападателят Васил Драганов засече с глава центриране на Любомир Джамбазов, но топката кацна на напречната греда. Малко по-късно Драганов имаше нова възможност за гол, но останал очи в очи с вратаря на елинпелинци не успя да го преодолее.
От другата страна гостите разчитаха на изсипани топки в наказателно поле на „Рилец“ и стигнаха до две-три опасни мелета пред Венцислав Зографски, но също показаха неточен мерник.
Така се стигна до 43-ата мин., когато бе отсъден пряк свободен удар на 30 метра от вратата на гостите. Зад топката застана Йордан Николов, който не се поколеба да стреля от толкова далечно разстояние. Бранителят отправи топовен удар, който бе абсолютно неспасяем и топката се оплете в мрежата на слисания страж на „Елин Пелин“.

Йордан Николов

„Белите“ излязоха пределно мобилизирани да възстановят равенството и бяха близо до това в 67-ата мин., когато техен играч нацели гредата след удар с глава от близо. Десет минути по-късно гостите от 7-хилядното градче вкараха за 1:1 чрез точно изпълнена дузпа от Илия Русинов. До наказателния удар се стигна след сблъсък между вратаря Зографски и противников футболист, а отсъждането на главния съдия Мариян Гребенчарски бе бурно оспорено от играчите в черни екипи.

До края на мача говедарчани осъществиха натиск в търсене на трите точки. Той можеше да даде резултат, но вратарят на гостите отново бе последна преграда пред Драганов след майсторско подаване на Никола Бойчев. Буквално в заключителните мигове на срещата Ивайло Райчев-Блаже също бе близо до гола, но коварният му удар с глава бе спасен със сетни усилия от направилия супер мач вратар на „Елин Пелин“.
Освен, че „Рилец“ прекъсна поредицата си от четири последователни победи, мачът сложи точка и на още една серия на говедарчани. Голът на Русинов в 80-ата мин. маркира края на уникалната серия на вратаря Зографски, който допусна гол след точно 500 „сухи“ минути.
Нов тежък сблъсък очаква възпитаниците на треньора Георги Кацарски в следващия кръг. Тогава отборът от най-голямото село в община Самоков гостува на третия в класирането – „Бенковски“, в Костенец на 10 ноември, събота, от 15 ч.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2344453132251289

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*