Даниела Секулова стана „Мениджър за един ден” на „Бош”

Както „Приятел” вече съобщи, 14 ученика от икономическите паралелки с учители Биляна Стамова и Цветелина Николова от ПТГ „Никола Вапцаров” участваха в националната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт” „Мениджър за един ден”. Начинанието бе на 17 ноември – по време на Световната седмица по предприемачество.
В следващите дни ще ви представим мненията на бъдещите самоковски предприемачи, като започваме от това на Даниела Секулова.
„Имах уникалната възможност да прекарам един ден на позицията мениджър „Бизнес администрация” в „Роберт Бош” ЕООД. Успях да опозная отблизо широкия спектър от услуги, които предлагат търговските отдели – от административен и финансов мениджмънт, счетоводство и контролинг, обработка на поръчки, логистика и покупки, до връзки с обществеността, сигурност на информацията и IT обслужване.
Взимайки участие за първи път в тази инициатива, успешно се докоснах до истинския бизнес свят в международна компания с утвърден имидж и история. Научих бързо неща, за които са необходими десетки часове в класната стая.
Най-ценно за мен беше и ще остане запознанството ми с утвърдените мениджъри, които развиват дейността на компанията. Освен че всички бяха изключително любезни и отговаряха на зададените въпроси с професионализъм и позитивизъм, те ми дадоха съвети за личностно и професионално развитие, като споделиха своя път към успеха. Разговорът с генералния директор за България и Румъния г-н Михай Болдижар беше вдъхновяващ, а секторите, които привлякоха интереса и любопитството ми най-много, бяха корпоративните комуникации и IT обслужването.
Работният ден мина динамично и неусетно. Пожелах си някой ден отново да се върна там, но като стажант!”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*