Димчо Мицов от „Рилски атлет” – първи на „Изпревари лифта” на Витоша

Състезателят на клуб „Рилски атлет” Димчо Мицов спечели атрактивното и нестандартно състезание по планинско бягане /изкачване/ „Изпревари лифта”, състояло се на 29 юли на територията на Витоша. Роденият в Сапарева баня атлет измина разстоянието от началото на лифта в Драгалевци до междинната станция „Бай Кръстьо” за 15.42 мин., като остави зад себе си Иво Балабанов от „Атлет” /Мездра/ и Шабан Мустафа от „Шампион” /Сунгурларе/.
„Участвам с голямо удоволствие в надпреварата от 4 години и сега сякаш ми бе най-леко. Очаквах този резултат, но догодина ще го подобря, защото ще изчистя доста грешки от подготовката си”, закани се победителят Мицов.
Той заслужи с представянето си премия от 700 лв. и награди от Първа инвестиционна банка, които му бяха връчени от Радослав Пеев от името на организаторите – фирма „Витоша ски” и сдружение „Маратон”.
Общо 91 атлети се опитаха да изпреварят лифта на Драгалевци, като само 57 сек. не стигнаха на Мицов, за да осъществи голямата цел и да грабне чек за 1000 лв. Участниците можеха да избират от две трасета: по-трудното бе с денивилация от 411 метра и дължина 1.8 км, а по-лекото – с 425 м денивилация и дължина 2.3 км.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*