Дните на изкуствата в Боровец ще се състоят през есента

Традиционните „Майски дни на изкуствата” в Боровец ще се състоят не през този месец, а през есента, информираха организаторите от сдружение „Рила 2011“ с председател Ясен Чуруков. Също през есента ще се състои и международният конкурс за камерна музика. Точните дати  ще бъдат определени допълнително. Домакин по традиция е хотел „Самоков“. Промяната е наложена заради борбата с коронавируса и въведените във връзка с това противоепидемични мерки.
Участниците в Дните на изкуствата в Боровец ще се представят през есента в различни жанрове на музикалното, танцовото, театралното, изобразителното и забавното изкуство. Ще бъдат връчени и стипендии на ученици от гимназиалния курс, изявили се в сферата на музиката. Артдиректор на форума ще бъде проф. Тони Шекерджиева–Новак, ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” в Пловдив.
Дните на изкуствата ще се проведат през есента под патронажа на областния управител Илиан Тодоров и кмета на Самоков Владимир Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*