Доброволци зарадваха 700 социално слаби самоковци предколедно

Близо 700 пакета с хранителни продукти раздадоха участниците в доброволческата група „Бъди човек” на социално слаби жители на Самоковска община.
Благотворителната акция бе осъществена в седмицата пред Коледа, когато много хора откликнаха на призива на организаторите и дариха продукти от първа необходимост. Даренията бяха разпределени в индивидуални пакети и раздадени на нуждаещите се по списък на дирекция „Социално подпомагане”, общината и кметове на села на 20 и 21 декември.
„За пореден път доказахме, че човещината съществува. Благодарим на всеки, който се включи и помогна за реализацията на инициативата. Благодарим, че все още има хора като вас и се надяваме с времето да ставаме все повече и повече”, пожелаха инициаторите на кампанията.
Нейното пето поредно издание се превърна и в най-успешното досега, тъй като бяха раздадени рекордните почти 700 пакета с ориз, брашно, олио, консерви, колбаси, макаронени изделия, сладкиши, кори за баница, портокали, банани…


Много пенсионери дори дали своята лепта, за да помогнат на „колегите” си в нужда, а сред участниците в акцията по раздаването имало и деца. И какво по-хубаво от това да научим на човещина и взаимопомощ най-малките членове на обществото, от които ще зависи и нашият утрешен ден!
„Тази година към нас се присъединиха известната актриса Луиза Григорова, кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев и привърженици на клуба от столицата”, добави основателят на доброволческата група на местна почва Радослав Христов, сам голям почитател на „армейците”. Той бе щастлив, че с общи усилия доброволците са направили празника на уязвимите, често и самотни, хора, по-добър, а самите тях – малко по-щастливи и доволни, че някой някъде се сеща, мисли и се грижи за тях.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*