„Бъди човек” – протегни ръка и дари храна и надежда

В навечерието на коледно-новогодишните празници един млад и инициативен самоковец – Радослав Христов, отправи призив към своите съграждани да помогнат на хора в нужда не с парични дарения, а с хранителни продукти. Благодарение на Христов градът ни ще стане част от националната кампания „Бъди човек” за четвърта поредна година. Хронологията говори, че с всяка следваща година дарителите нарастват и пакетите с хранителни продукти достигат до все повече нуждаещи се домакинства от града и района.
Целта на националната кампания „Бъди човек” е да се подпомогнат именно самотни възрастни хора, пенсионери с ниски доходи, люде, изпаднали в тежко социално положение. Стремежът е да им се подарят както продукти, така и надежда, че не са сами, че и те са ценени, че заслужават да празнуват наравно с всички останали.
Разбира се, акцентът е поставен върху закупуването и предоставянето на необходимите за празника хранителни продукти от първа необходимост.
Ако и вие искате да дарите продукти и надежда на нуждаещите се, може да сторите това, като закупите храни и ги занесете на 18 и 19 декември /понеделник и вторник/ в стая на третия етаж на зала „Самоков”. Пакетите ще бъдат раздадени от доброволци в сряда и четвъртък – на 20 и 21 декември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*