Държавното по ски и купа „Капи“ донесоха порой от отличия на самоковските скиори

Вицепрезидентът на централата Георги Бобев награди победителките до 14 г. В средата е Ева Вукадинова

Четири златни и два бронзови медала завоюваха алпийците на СК „Боровец“ на републиканския шампионат по ски за деца до 14 и 16 години и в старта за купа „Капи“ в Банско.
В супергигантския слалом на държавното над всички при момичетата до 16 г. бе Ивелина Крумова („Боровец“). Проспериращата състезателка не срещна никакви затруднения по отлично обработеното трасе и изпревари с чувствителна преднина двете си най-сериозни опонентки – Антоанета Караиванова („Пампорово“) и Мира Гелова („Витоша ски“).
Шампионка при момичетата до 14 г. пък стана съотборничката на Ивелина – Ева Вукадинова, справила се със съпротивата на сребърната медалистка Елеонора Досева („Мотен)“ и на бронзовата – Никол Николова („Боровец“).
В групата на момчетата до 14 г. Антон Томов от „Боровец“ се качи на подиума с трето най-добро време. Тони бе изпреварен единствено от бъдещия победител Георги Ергин („Юлен“) и от Калин Златков („Мотен“).
В надпреварата за купа „Капи“ Ивелина Крумова дублира успеха си, а същото стори и съотборничката й Ева Вукадинова. Любопитното в случая е, че Вукадинова подели първата позиция с Елеонора Досева.
Призьорите бяха наградени от вицепрезидента на федерацията по ски Георги Бобев, от спортния директор на „Бороспорт“ Георги Кочов и от един от шефовете на централата Валентин Стефанов.
Двете спортни прояви бяха организирани от Българската федерация по ски и от СК „Юлен“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*