Симона Скробанска и Силвия Маджарска с 2-о и 3-о място във втория слалом за купа „Бороспорт”

Самоковките Симона Скробанска и Силвия Маджарска се качиха на подиума и във втория слалом за купа „Бороспорт”, състоял се по-рано днес на писта „Мартинови бараки 4” в най-стария планински курорт на Балканския полуостров.
16-годишната Скробанска, която се състезава за клуб „Юлен” в Банско, не успя да повтори вчерашния си триумф. Даровитата алпийка завърши на второ място с изоставане от 0.96 сек. от победителката Софиа Рали. Така гъркинята прекъсна серията от три поредни победи на Симона Скробанска, която преди първия слалом в Боровец бе спечелила и двата старта за ФИС в Пампорово.
Силвия Маджарска повтори стабилното си каране от вчера и дублира бронзовия си медал с изоставане от 2 сек. зад съгражданката си Скробанска. Състезателката на клуб „Чамкория” обаче успя да изпревари сребърната медалистка от слалома на 24-и Диана Рентеа от Румъния, както и туркинята Сила Кара, която бе на подиума в двата старта в Пампорово. Алпийката на клуб „Боровец” Никол Николова записа още едно добро представяне и завърши пета.
Най-добре с пистата от мъжете се справи Йоан Тодоров, който триумфира в надпреварата с преднина от едва 4 стотни пред съотборника си в националния отбор Калин Златков. Третото място остана за турчина Тириел Абрамович.
Самоковският скиор Георги Околски даде седмо време от двата манша с изоставане от 2.74 сек. от първото място. Съотборникът му в клуб „Боровец” Антон Томов пък отново зае 12-ата позиция.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*