Започва строителството на физкултурния салон на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Кметът Владимир Георгиев и Наташа Тодорова, управителка на фирма „Реставрация 02”, спечелила обществената поръчка, подписаха на 17 ноември договара за строителство на физкултурен салон в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
„Училищната сграда е много интересна, красива и нестандартна. Ще работим тук с удоволствие и прецизност, още повече, че самата сграда е паметник на културата”, сподели Тодорова.
Нейната фирма е ремонтирала фасадата на ПГ „Константин Фотинов” /за което получава и национална награда/, Есовата къща, покривите на Байракли джамия и ЦДГ „Детелина”, оградата на Бельова черква и др.
Кметът Георгиев изрази удовлетворението си, че най-после се стига до този момент, след като има готов проект още от средата на миналото десетилетие. Офертата на „Реставрация 02” възлиза на 630 хил. лв. без ДДС. До момента са осигурени 150 хил. лв. от просветното министерство и 100 хил. лв. от бюджета на Общината. Градоначалникът увери, че каквито и трудности да има с финансирането, общинската управа ще направи всичко възможно учениците да имат нов физкултурен салон.
Подписано бе и споразумението със Спас Вучков, управител на „Супер В 99” ООД, което ще осъществява строителния надзор на обекта. Общата стойност на тази обществена поръчка е 11 892 лв.
Повече подробности за бъдещия салон „Приятел” помести в миналия си брой /бр. 45 от 11 ноември т. г./.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*