Зарядна станция за електромобили монтираха в Самоков

Зарядна станция за електромобили бе монтирана на сградата на Общината на 13 януари в присъствието на зам.-кмета Васил Сайменов и представители на „Електромобили БГ”.
Както е известно, в края на м. г. Общината получи два електромобила. Те са закупени по програма /управлявана от Националния доверителен екофонд/, която подпомага с 20 хил. лв. покупката на електрически автомобил за администрацията.
Благодарение на инициативата Общината ще може да осигурява безпроблемно, бързо и безопасно зареждане на двете служебни коли от марка „Рено” с мощност от 22 киловатчаса. Това ще бъде и местен принос в борбата срещу замърсяването на въздуха. За това ще помогне и новото улично осветление в града и района, изградено през м. г. от екипи на фирма „Самел-90” по поръчка на Общината.
От „Електромобили БГ” заявиха, че се присъединяват към Българската асоциация за електрически превозни средства (БАЕПС) и призовават за повече мерки против замърсяването на въздуха чрез финансови облекчения за новия вид транспорт. От фирмата уточниха, че проектирането и произвеждането на зарядни станции за електромобили се осъществява изцяло от български специалисти. Както заяви Теодора Велева от DD Агенция, в Холандия и Норвегия сега се обсъждат разпоредби, според които от 2025 г. всички нови превозни средства да са само електрически, а пощите в Швейцария пък вече използвали само електрически триколки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*