Спортни прояви и атракции белязаха за 6-и път в Боровец Деня на снега

Любители на белите спортове и планината от всички възрасти се събраха на 14 януари в Боровец, за да честват заедно Световния ден на снега. За късмет заваля и сняг. Това придаде още по-приятна и характерна атмосфера на 6-ото издание на традиционния вече празник.
Над 120 деца на възраст от 4 до 7 години направиха първи стъпки на ски в снежния парк „Борокидс”, който работи безплатно през целия ден. По-големите деца и младежи получиха началното си обучение по ски и сноуборд от професионални инструктори от ски училище „Бороспорт”. Дневните детски карти за малчуганите до 14 години пък бяха на символичната цена от 1 лв.
По-напредналите скиори се спуснаха по предварително подготвеното трасе на писта „Рила“ под зоркия поглед на Петър Попангелов. Ски легендата поздрави малките спортисти и ги зарадва със свои снимки с автограф.
Други малки любители на планината се учиха как да се предпазват от лавини, като участваха в забавния “Лов на съкровища” във Въжения град под ръководството на опитни инструктори на БАССЕС /Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил/ и Borovets Climbing&Mountaineering.
Снежни занимания за деца в неравностойно положение пък бяха организирани от „Бороспорт“ съвместно със сдруженията “Един живот” и “Спина бифида и хидроцефалия – България”.
Смелчаци решиха да пробват боксовете във фристайл Сноу парк „Бороспорт”. Желаещите бяха обучавани от екипа на парка и от момичетата от Wildberries, които направиха и атрактивни демонстрации.
На всички малки участници в празника от хотел „Рила” предоставиха чай и топъл шоколад.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*