Зографски: „Ако искаш къщата ти да е топла през зимата, трябва да събереш дървата през лятото”

„Сезонът за мен бе успешен. Можеше и по-добре, но все пак бе стъпка напред в развитието ми”, заяви най-добрият български скачач Владимир Зографски в отговор на въпрос на наш представител след старта по ски скок за купа „Витоша ски” на 14 април. 25-годишният самоковец зарадва младите си последователи, връчи им шампионските купи и се снима за спомен с тях.
„Видях доста талантливи деца, а освен това останах приятно изненадан от солидното женско присъствие в надпреварата. В последните 5-6 години нищо не се случваше и затова смятам, че с изграждането на тези съоръжения се появи и надежда за бъдещето на този спорт у нас”, коментира Зографски. Той изрази надеждата си, че трябва да се работи в тази насока и занапред и вече да се изградят и по-големи шанци, които обаче биха стрували много скъпо. „На този етап сме много далеч от истината, но ако продължаваме да се развиваме, вярвам, че след време ще берем плодовете на тези усилия”, обобщи Влади.
Именитият ни съгражданин сподели, че се чувства щастлив, когато има възможността да се върне в родния си град, защото през последните години това става все по-рядко.
Специално за своето представяне през последния сезон той заяви, че се чувства по-уверен и това си проличава в самите състезания. „Трябва да продължа да се развивам, защото все още имам много резерви и има къде и в какво да надграждам”, изтъкна Зографски.
Скачачът ще има известен период на почивка до юни, когато започва подготовката си за летните стартове. „Ако искаш къщата ти да е топла през зимата, трябва да събереш дървата през лятото”, подчерта Зографски. Той има намерение да участва в поне половината състезания от Гран при сериите, тъй като, както обясни, лятото е времето, в което скачачите могат да изпробват нови неща. Подготовката на състезателя отново ще премине изцяло в чужбина, тъй като страната ни не предлага никакви възможности в това отношение.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*