Зографски остана извън топ 30 в Лейк Плесид

Владимир Зографски не успя да спечели нови точки за генералното класиране в Световната купа по ски скокове от двете последователни състезания в американския зимен център Лейк Плесид на 10 и 11 февруари.
Самоковецът преодоля квалификациите със скок от 122.5 метра и 23-и резултат. Впоследствие обаче 30-годишният състезател не успя да достигне нивото си от квалификацията и завърши на 46-о и 36-о място в двете официални надпревари. В тях Влади постигна съответно 107.5 и 113 метра.
Словенецът Ловро Кос спечели на 10 февруари първата си индивидуална победа за сезона със скокове от 123.5 и 125 метра. Втори и трети пък се наредиха японецът Рьою Кобаяши и норвежецът Мариус Линдвик.
Ден по-късно лидерът в генералното класиране за Световната купа Щефан Крафт от Австрия спечели поредната си победа със скокове от 130.5 и 126 метра. Второто място с абсолютно еднакъв актив споделиха победителят от първия старт Ловро Кос и германецът Филип Раймунд.
Следващата седмица най-добрите ски скачачи ще премерят сили на японска територия, където предстоят две състезания на шанцата в Сапоро на 17 и 18 февруари.

Можете да харесате