Ива Стоянова с първа изложба в Бели Искър

Млада художничка представи на 13 април своята първа самостоятелна експозиция в родното си село Бели Искър. Местното читалище „Стойне Ангелов“ стана домакин на дебютната изложба на Ива Стоянова. Тя е едва 18-годишна, абитуриентка в ПТГ „Никола Вапцаров“ в Самоков, специалност „Икономика и мениджмънт“.
Ива рисува от малка. Творчеството й е забелязано и от художника Георги Видинов.
Самата изложба, открита от председателката на читалището Ели Бичакова, имаше невероятен успех. Събраха се многобройни ценители на изкуството – местни хора и гости от София, Самоков и другаде, сред които бе и кметът на Бели Искър Благовест Бичаков. Почти всички платна на Стоянова бяха изкупени за рекордно кратко време.
Интересно е, че Ива не е посещавала някаква школа, кръжок или други специални курсове по рисуване. Самата тя предпочита да твори пейзажи. През тази година ще бъде кандидат-студент, но все още не е решила какво да запише. Независимо обаче дали ще стане художник или ще се реализира в друга сфера един самороден талант вече е спечелен за красивото в живота. Това пък вдъхва надежда, че младите хора в общината се борят за своето бъдеще, а значи и за по-нататъшния напредък на родния край.

Можете да харесате