Изабел Крамарска с два медала от националния шампионат за момичета до 16 г. в „Асикс Арена”

Самоковката Изабел Крамарска е новата републиканска шампионка в бягането на 60 метра с препятствия за момичета до 16-годишна възраст. Състезателката на клуб „Димитър Вучков-Вучето” триумфира в дисциплината по време на националния шампионат на закрито, състоял се на 2 и 3 февруари в столичната „Асикс Арена”. Крамарска измина дистанцията за 9.08 сек. и така изпревари останалите си 18 конкурентки за титлата.
Нашето момиче добави и още един медал от първенството в коронната си дисциплина – скока на дължина. Тук Изи постигна 5.22 м при четвъртия си опит, което се оказа достатъчно, за да може чаровната атлетка да заеме второто място. Надпреварата в сектора за скок на дължина бе изключително оспорвана. Общо 38 състезателки изпробваха уменията си, като разликите в постиженията на първите три бяха едва 3 см. Първа стана Пламена Миткова от „Локомотив” /Пловдив/ с 5.23 м, а трета с 5.21 м се нареди Пламена Тосева от „Тракия-96” /Пловдив/.
Междувременно съотборникът на Крамарска Християн Кънев, който е роден през 1999 г., завърши втори в тройния скок при мъжете с резултат от 14.31 м.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*