Атлетката Вивиан Кръстева стана двукратна републиканска вицешампионка

На състоялото се на 29 и 30 май в София държавно първенство за юноши и девойки старша възраст /под 20 г./ отлично се представи състезателката на клуб “Рилски атлет“ Вивиан Кръстева. На 100 м препятствено бягане тя се класира втора и завоюва сребърния медал с резултат 15.27 сек., като в сериите постигна и личен рекорд – 15.19 сек. Победителка стана Изабела Соколова от Националната спортна академия “Васил Левски” с 14,21 сек.
Втората вицешампионска титла Вивиан спечели в коронната си дисциплина – скок на дължина. В четвъртият опит тя скочи 5,84 м, което е и неин личен рекорд. Победителка с 6,04 м стана най-добрата за тази година Пламена Миткова от “Локомотив” /Пловдив/.
Много добре се изяви и другият участник от самоковския клуб – Георги Ганджулов, който се състезава в по-горна за него възрастова група. На 200 м във финалното бягане той зае призовото 5-о място с резултат 23,00 сек.,  което е също негов личен рекорд. На 100 м обаче той не можа да се доближи до своето най-добро постижение и с 11,56 сек. се нареди 14-и.
Старши треньор в “Рилски атлет” е Костадин Чифлиджанов.
Предстои държавното първенство за мъже и жени, което ще се състои на 5 и 6 юни във Велико Търново.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*