Илинка Стефанова и Яко Стефанов – бронзови медалисти в международен турнир

Два бронзови медала спечелиха състезателите на „Рилски спортист“ от юбилейното 25-о издание на Международния турнир по борба за кадети и кадетки „Динко Петров“, състоял се на 29 и 30 март в залата на Девето основно училище „Веселин Ханчев“ в Стара Загора.
При сериозна конкуренция Илинка Стефанова се пребори за бронзовото отличие в категория до 61 кг. Деница Гайтанджиева от местния клуб „Берое“ стигна до златото, а втора стана Тамара Цветоска от Северна Македония, която бе обявена и за най-добра състезателка от чужбина.
С бронзов медал в Самоков се завърна и Яко Стефанов, който стъпи на подиума след схватките при кадетите до 51 кг. Второто място тук зае Валентин Начев от ЦСКА, а победителят Ясен Борисов от „Берое“ грабна и най-голямото отличие на турнира – приз „Динко Петров“.
Ангел Василев също участва в проявата, но не успя да се класира в челото при 60-килограмовите борци, където победител стана обявеният за най-добър състезател в класическия стил Альоша Илиев от „Плевен“.
Адриан Гайдаров и Кристиян Александров от „Рилски“ пък попаднаха в една категория (до 65 кг) с най-резултатния състезател в класическия стил – Алекс Николов от ЦСКА, и също не можаха да си проправят път към финалните схватки.
Организатори на турнира в чест на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Рим през 1960 г. Динко Петров бяха местния клуб „Берое“ и Община Стара Загора.

Можете да харесате