Йоана Пишмишова стана републиканска шампионка по самбо за девойки

Йоана Пишмишова със съотборника си в клуб „Бойни спортове” Никола Петкански

Родената в Самоков Йоана Пишмишова спечели титлата в категория до 56 кг на държавното първенство по самбо за девойки, състояло се на 17 март в столичната зала „Локомотив”.
Това бе пореден златен медал в кариерата на Пишмишова, която само преди 3-4 месеца триумфира безапелационно с 5 поредни победи в същата зала и на международен турнир по… джудо. Успехите на Йоана са плод на сериозни тренировки и отдаденост на двата спорта, в които има десетки титли, медали и призови класирания. Попадала е няколко пъти в първата десетка на класацията „Спортист на годината” на Панагюрище, а през 2016 г. зае второто място. Пишмишова живее в Попинци – най-голямото село в Панагюрско, където от Самоков в началото на новия век се местят родителите ѝ Ася и Добри.
Миналата пролет нашето момиче впечатли жителите на възрожденския град с облеклото си за абитуриентския бал. Русокосата чаровница се появи на тържеството на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм пременена в народна носия и събра всички погледи. „Горда съм, защото съм българка и също така защото направих това, което искам“, заяви тогава Йоана пред местни медии.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*