Три пъти злато за младите борци на “Рилски спортист”

Общо четири медала – по един златен и сребърен и два бронзови, спечелиха състезателките на „Рилски спортист” и ученички в СУ „Никола Велчев” от държавното първенство по борба за момичета и кадетки, състояло се на 18 и 19 септември в бургаската зала „Бойчо Брънзов”.
Изабел Йотова стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка с успех на финала при 58-килограмовите момичета над Божидара Динева от „Загорец” /Нова Загора/. Десислава Иванова също стигна до последната схватка в кат. до 54 кг, където обаче не успя да се справи със съпротивата на Цветелина Цонева от „Локомотив” /Горна Оряховица/. С бронзов медал в кат. до 46 кг пък се окичи Илинка Стефанова.
Отличилото се трио донесе и отборното второ място на „Рилски спортист” при момичетата с актив от 68 точки; две повече от третия – „Ботев” /Враца/. Категоричен първенец стана „Левски” /София/ с 90 пункта.
Виктория Иванова – единствената ни представителка при девойките, заслужи бронзов медал при 40-килограмовите, където пред нея се наредиха боркини на „Лютфи Ахмедов” /Разград/ и „Ловеч”.
В мъжкото направление над всички в своите категории пък бяха Радослав Кърнолски и Атанас Терзийски. Наско заслужи и купата за най-техничен състезател на турнира.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*