„Камбанки”-те на читалище „Младост” се представиха отлично на руски фестивал на духовата музика в София

По покана на директорката на Четвъртия хоров фестивал на руската духовна музика в София Нона Дикова група „Камбанки” от читалище „Младост” участва в авторитетния културен форум.
На фестивала имахме удоволствието да се насладим на църковна музика и обработки на композитора Добри Христов, представени от прекрасни руски и български хорови състави. В мраморната зала с отлична акустика на Руския културно-информационен център слушахме изпълненията на 11 хорови състави и на два детски, единият от които бе нашият, самоковският. Прекрасно прозвучаха “Отче наш” на български и руски, песните на Д. Христов, изпълнени великолепно от хор “Славянски звуци”, песните на хора на руските девойки, открили фестивала, изпълненията на хор “Планинарска песен” /”Журавли”/ с великолепни солисти.
Нашите млади певици грабнаха публиката не само с гласовете си, но и с чудесното си произношение, със своето емоционално отношение и детска чаровност. Не случайно публиката пя заедно с тях и не спря аплодисментите до последната песен. Маргарита Бочева с “Калинка”, Марина Бочева с “Мама”, Натали Николова с “Чунга чанга” и “Улыбка”, Кристиян Трифонов с “Оранжевая песня” и малката Мария Рангочева с “Песенка крокодила Гена” завладяха всички в залата.
Представителите на „Младост” бяха наградени с диплом за високо качество на изпълнение на руска песен и със статуетка, снимаха се и с председателя на журито Анатолий Киселов, заслужил деятел на изкуството на Руската федерация.

Лилия Шуманова
председател на читалище „Младост” и ръководител на групата

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*