Награди за младите певци на читалище „Младост” от национален конкурс

За 6-и пореден път детската музикална формация „Камбанки” при читалище „Младост” участва в националния конкурс „Пусть всегда будет солнце”. Конкурсът – за руска песен, стихотворение и танц, се състоя за 6-и път в столичното читалище „Аура” на 4 май под патронажа на Национално движение „Русофили”, Министерството на образованието и науката и „Приятели на Русия в България”.
В надпреварата участваха изпълнители на възраст от детската градина до 18 г.
Нашите таланти – наричам ги така, защото постоянно са сред победителите и призьорите, и този път се представиха отлично. Трети места заеха Натали Николова с „Моя бабушка курить трубку”, Кристиян Трифонов с „Мне мама тихо говорила”, Мария Рангочева с „Маленькая девочка” /всички изявили се с нов репертоар/ и дебютантката Рая Динкова с „Кукуика”. Виктория Маркова, също дебютантка, с „Песенка крокодила Гена” пък бе класирана втора.
За победители бяха обявени най-малката – Ивана Конярска, с „Оранжевая песня”, и Яна Грозданова с „Черны кот”. Оценката за тях е още по-ценна, тъй като и двете момичета участваха за първи път на подобен форум.
Младите ни изпълнители бяха зарадвани и с награди от журито.

Лилия Шуманова,
председател на читалище „Младост–2003”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*