„КЦМ 2000 груп” /Пд/ триумфира в Самоков, Ивайло Йорданов и депутати връчиха наградите

При много добра организация, отлични условия и голям зрителски интерес се състояха в Самоков финалните четворки на двата най-силни турнира по мини футбол в България – Шампионската лига и Лига Европа. Домакин на оспорваните прояви на 2 и 3 юни бе Спортният комплекс със стопанин Георги Георгиев в двора на Спортното училище, а голяма подкрепа оказа и ръководството на Общината.
Надпреварата бе открита в събота от кмета Владимир Георгиев и представителя на Българската асоциация по мини футбол /БАМФ/ Борислав Александров. Тогава се изявиха и момичетата от танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева, а за настроението на десетките зрители през двата дни се грижеше DJ Tino /Константин Пенев/. Заедно със съставите пък на новото игрище в комплекса излизаха ръка за ръка и малките футболисти от школата на Димчо Маринов „Рилски спортист – Самоков”.
В крайна сметка шампион на България под неделния дъжд стана пловдивският „КЦМ 2000 ГРУП”, който придоби правото да представя страната ни на европейското първенство в Словения през септември.
Вторият по сила турнир Лига Европа пък бе спечелен от столичния Milky Group Bio, който ще участва в Балканското първенство.
Легендарният футболист и наш съгражданин Ивайло Йорданов, депутатите Иван Ченчев и Радослав Стойчев, кметът Георгиев и Илия Козарев от БАМФ връчиха красивите купи и статуетки на призьорите и на победителите в индивидуалните класации. Символични подаръци и награди имаше и за местните спонсори – фирмите „Компир”, „Кирсто”, „Кедър лес”, „Персей”, My Market и чай „Алин”.
Нашият съгражданин Емил Киров пък бе трети съдия на мачовете, докато срещите бяха ръководени от международния арбитър по мини футбол Петко Петков от Монтана и бившия футболен арбитър Георги Караколев от Дупница.

Шампионска лига, полуфинали
„Малки страсти” /Сф/ – „КЦМ 2000 груп” /Пд/ – 1:2
„Лев Инс” /Сф/ – „Актив комерс” /Сф/ – 4:3
Мач за трето място
„Малки страсти” – „Актив комерс” – 6:4
Финал
„Лев Инс” – „КЦМ 2000 груп” – 3:7

Лига Европа, полуфинали
„Оптимист” /Бургас/ – Milky Group Bio /Сф/ – 4:5 /след дузпи/
„АФК Верея 1995” /Стара Загора/ – El Stars /Елин Пелин/ – 1:2
Мач за трето място
„Оптимист” – „АФК Верея 1995” – 6:0
Финал
Milky Group Bio – El Stars – 6:4

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*