„Холандците” с нов триумф на мини футбол

Пореден успех на турнир по мини футбол в града ни записа тимът на „Холандците”. „Лалетата” спечелиха първия кръг от пролетния турнир, състоял се между 17 и 19 март на двата терена с изкуствена настилка на Спортния комплекс срещу хотел „Арена”. По пътя към титлата „оранжевите” сразиха последователно „Генералите” /10:3/ и „Кофраж” /12:0/ в груповата фаза, „Искър” /5:2/ на четвъртфиналите, „Тотал щета” /4:2/ на полуфиналите и „Италия” /8:1/ на финала. Третото място пък остана за отбора с култовото име „Тотал щета”, победил с 4:2 „Шивачите”.
„Холандците” излъчиха и двама носители на индивидуални награди. За най-добър вратар на турнира бе определен Любослав Стойчев, а голмайстор № 1 с 14 попадения стана бившият футболист на „Рилски спортист” Даниел Дюлгеров. Димитър Аличков от „Тотал щета” пък бе удостоен с приза за най-добър играч в надпреварата. Купите на наградените връчи кметът Владимир Георгиев.
Общо 12 състава мериха футболни достойнства на двете игрища в продължение на три дни. Предстои от 21 до 23 април провеждането на втория кръг на турнира, след който ще стане ясен и пролетният шампион.
Истински футболен празник сътвориха и малчуганите от школите на Димчо Маринов и на „Рилски спортист”, които играха помежду си и заслужиха оригинални топки от организаторите – Спортният комплекс с управител Георги Георгиев и Община Самоков. Турнирът се проведе и с подкрепата на Българския спортен тотализатор, Иван Ченчев и Радослав Стойчев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*