Любомир Борисов издаде „Поетични камъни“

Най-новото произведение на Любомир Борисов е „Поетични камъни“. Всъщност писанията на неуморимия творец са по-скоро може би размисли за живота, кратки есета, посветени на любовта и природата, на родолюбието и морала човешки, на родния край и героичната ни история.
„Какво му трябва на човека? Отговорът на Борисов е кратък и ясен: само шепа неща – хляб, фотография, поезия, любов и свобода. Той няма нужда от потупване по рамото, а единствено от свободата, която носи в себе си и може да изрази в стихове“, отбелязва в чудесния си предговор Анна Манова.
Симптоматични и впечатляващи пък са словата, с които Л. Борисов завършва своята нова книга:
„Не е важно колко си голям,
не е важно колко си велик,
не е важно колко си богат…
Важно е колко те обичат децата ти…“
Познат и като дългогодишен фотограф, Борисов е изпъстрил новата си книжка с десетки снимки от най-различни години и периоди – на планински красоти и прелестни момичета, на скиори и атлети, туристи и планински спасители, мотоциклетисти и парашутисти, футболисти, баскетболисти и колоездачи. Тук са Мусала и Страшното езеро, домашни любимци – коне и кучета, старата самоковска джамия и новите строежи в града под Рила…
Любомир Борисов е познат като автор на повече от 15 книги, сред които „Вълци в Рая“, „Орли на свободата“, „Спортен Самоков“, „Среднощни видения“…
Редактор на „Поетични камъни“ е Тодор Попов, коректор – Диана Бончева, а графичният дизайн е дело на Надка Вардарова.
За справки и повече сведения: издателство „Приятел“, Самоков, ул. „Асен Карастоянов“ 2 /Старата сграда на Общинския съвет, втори етаж/, тел. 0722/66-730, 0885 115 307, 0896 400 164.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*