Людмила Бързанова е новият президент на самоковския Ротари клуб

Новият президент на Ротари клуб – Самоков се казва Людмила Бързанова. Тя получи огърлицата на доброволческата хуманитарна организация на церемония в ресторант “Кестените” на 30 юни. “Огърлицата е тежка, но знам, че ще я носиш с достойнство”, обърна се към наследничката си досегашният първи на местните ротарианци Христо Белстойнев.
За вицепрезидент бе провъзгласен Стефан Докузов, а секретар стана Петрун Вардаров. Както е известно, мандатът на ротарианските длъжности е с едногодишен срок /1 юли – 30 юни/.
В началото на церемонията присъстващите изслушаха на крака ротарианската молитва и химн, както и “Мила Родино”. Христо Белстойнев отчете още една успешна година за клуба и изрази увереността си, че и занапред заплануваните проекти ще се осъществят. От своя страна членовете на клуба му връчиха красив символичен подарък и му благодариха за вложената енергия и успешното ръководство.
“Не мога да си представя по-подходящ президент от Людмила Бързанова точно за тази ротарианска година, чието мото е “Бъди вдъхновението”! Ти цялата си едно вдъхновение, а главата ти е пълна с полезни проекти, в които увличаш толкова много хора”, възкликна церемониалмайсторът Екатерина Вададжийска.
Гости на ротацията бяха асистент дистрикт гуверньорът Райка Арабаджиева, президентите на столичните клубове “Капитал” и “Възраждане” Цветелина Маймарова и Зинаида Ганчева, паст президентът на свищовския клуб Георги Матров, управителят на сдружението “Програма Произведено в България” Адриана Цанева, изпълнителният директор на “Роберт Бош” за България Лена Петкова и др. Ротарианците оправиха и специална благодарност към домакините от “Дием груп”.
Преди присъстващите да се отправят към ресторанта бе отслужен водосвет за успех на ротарианците в тяхната мисия от свещ. Любомир Мишков в храм “Рождество Богородично” /Бельова черква/. Отецът благодари на гостите за оказваната през годините помощ на стародавния храм, поръси ги със светена вода и благослови бъдещите им начинания.

Какво заяви за “Приятел” Людмила Бързанова четете ТУК.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*