Людмила Бързанова: “В Ротари клуб служим на обществото”

Новият президент на Ротари клуб – Самоков се казва Людмила Бързанова. Тя получи огърлицата на доброволческата хуманитарна организация на церемония в ресторант “Кестените” на 30 юни. Ето какво сподели г-жа Бързанова за “Приятел”.

– Г-жо Бързанова, що е то Ротари клуб?
– Ротари клуб е хуманитарна организация, която съществува в цял свят. В България има 85 клуба, като основният принцип е приятелството и службата за обществото. Реализират се различни проекти, работи се по различни каузи, като всеки клуб има собствено ръководство и собствена програма, по която работи. Нашият клуб работи по няколко направления в областта на културата, безопасното движение и образованието и това, което сме направили през миналата година с президент Христо Белстойнев, ще го продължим в моя мандат.
– Това значи, че вече имате конкретни цели и програма?
– Имаме програма, да. Не искам да я представям цялата, но ще посоча някои от основните ни цели.
Ще направим общ проект с Общината – да се дадат на децата от Самоков безплатни ски и оборудване, тъй като Общината и “Бороспорт” им предоставят безплатни карти. Това е един от по-големите ни проекти, който ще бъде международен и ще се реализира съвместно с клубове от Австрия и Германия.
Имаме изграден фонд от миналата година за даровити деца с тенденция да стане ежегоден. Призоваваме цялата общественост на града, бизнеса и всички, които искат и могат да се отзоват, да участват в този фонд за дарения, за да може наистина децата да имат мотивация за това, което правят. Стипендиите се връчват за успехи в областта на науката.
Имаме проект с НУ “Станислав Доспевски” и министерствата на облазованието и здравеопазването за профилактика на детските зъби. Имаме идея за организиране на спортна олимпиада в града, правим ежегоден крос…
Отворени сме за различни предложения и идеи, за да може да съдействаме и заедно да осъществим полезни идеи.
Мотото на Ротари Интернешънъл сега е “Бъди вдъхновението” и аз се надявам да реализираме много успешни проекти.
– Вие сте един от основателите на клуба в Самоков. Какво ви донесе членството?
– Много положителни емоции, много приятелства и най-вече удовлетворение от това, което се получава, когато реализираме проекти и създаваме радост на хората. Всичко това е в служба на обществото.

Повече за церемонията четете ТУК.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*