Людмил Хаджисотиров-Удо: „Не можем да придобием подобен опит в България”

Треньорът на БК „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров бе изключително щастлив от успеха над „Киев”, който класира самоковския отбор за 1/8-финалите на турнира за Купата на ФИБА Европа.
„Още след злощастната загуба от „Капфенберг” с кош в последната секунда в първия мач казах на момчетата, че явно ще се класираме по трудния начин и ще трябва да си го заслужим, както се казва, с пот и кръв. Е, успяхме да го направим и аз съм много щастлив и горд с момчетата”, сподели младият специалист пред телевизионните камери. Той бе категоричен, че себераздаването на състезателите е било от ключово значение за големия успех.
„Излязохме преобразени за второто полувреме. Имахме само 3 технически грешки, а и започнахме да играем с повече агресия и концентрация. Всички момчета се раздадоха и показаха максимума от моментните си възможности. Играхме като отбор и заедно класирахме „Рилски спортист” в следващата фаза на евротурнирите за първи път в историята на клуба”, продължи щастливият наставник. Удо обаче призна, че е на практика невъзможно неговите момчета да се докоснат до толкова силни съперници във вътрешното първенство.
„В последните дни се докоснахме до друг тип баскетбол, до състезатели със страхотни не само технически, но и чисто физически данни. Щабове на отборите също са на друго ниво – треньорът на „Киев” класира Украйна на европейското първенство, а преди това е водил и Латвия… Тези мачове представляваха безценен опит за нас, който, за съжаление, не можем да придобием по родните терени”, заключи Хаджисотиров.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*