Най-сетне: „Рилски спортист“ с първа победа през 2024 г.

„Рилски спортист“ спечели с 1:0 гостуването си на „Банско“ на 20 април в двубой от юбилейния 30-и кръг на Югозападната Трета лига. По този начин момчетата на треньора Пламен Крумов най-накрая се добраха до трите точки след 11 поредни неуспешни опита, в които стигнаха до едва три равенства и осем загуби.
Единственото попадение на стадион „Свети Петър“ в Банско отбеляза Кристиян Кочилов, който бе точен от дузпа в средата на първото полувреме. Домакините пропуснаха няколко изгодни положения да изравнят резултата, а веднъж и гредата се превърна във верен помощник на самоковци.
Банскалии се превърнаха в любим съперник на „скиорите“, които записаха две победи над този съперник през настоящия сезон. Особено категорично бе постигната първата – с 3:0 на 30 септември миналата година на стадион „Искър“.
Благодарение на първия си успех през календарната 2024 година нашите момчета се изкачиха на осмата позиция във временното класиране с актив от 42 точки. „Банско“ пък има 35 точки и разделя 14-о – 16-о с третия отбор на елитния „ЦСКА 1948“ (София) и с преродения през пролетта тим на „Костинброд“.
Абсолютен лидер със 78 точки продължава да бъде „Миньор“ (Перник), следван от втория отбор на „ЦСКА-София“ с 66 и „Вихрен“ (Сандански) с 51. В дъното на таблицата пък се намират „Пирин“ (Разлог) и вторият отбор на „Хебър“ (Пазарджик) с по 26 точки – на 5 от спасителната 17-а позиция.
В следващия кръг „Рилски спортист“ приема високолетящия „Ботев“ (Ихтиман) на 27 април, събота, от 16 ч.

Можете да харесате