„Рилски спортист” и „Банско” поделиха точките след нулево равенство в Самоков

Трето поредно равенство беляза срещите между „Рилски спортист” и „Банско” в Югозападната Трета лига. След две поредни ремита с резултат 1:1 през миналия сезон този път двата тима не си отбелязаха гол на ст. „Искър” в Самоков на 27 октомври.
Домакините можеха да поведат рано-рано, но удар на Алек Манолов от фаул се отби в гредата. Халфът имаше още 2-3 възможности да се разпише до края на полувремето, но така и не успя да стреля в очертанията на вратата. От другата страна на терена с добри намеси се отличи вратарят Стилиян Бонев.
Нещата не се промениха особено през втората част. Пропуските в нея обаче не бяха дело на Манолов, а на нападателя Костадин Аджов. Той получи отлично извеждащо подаване от плеймейкъра Ивайло Захариев, но се засуети и бе застигнат от бранителите на гостите. Тогава таранът падна за дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация. Пред Аджов се откри още една ситуация, но той не успя да уцели вратата с удар с глава след центриране на десния бек Петър Рогозански.
Задачата на самоковци се усложни в 83-ата минута, когато дебютантът Идрис Ба задържа съпреник и получи втори жълт и респективно червен картон. Така чернокожият французин престоя на терена едва 31 минути след появата си в игра в 52-ата мин.
Банскалии отвърнаха с топовен изстрел от средна дистанция и удар с глава отблизо, но и в двата случая Бонев се намеси решаващо и запази мрежата си суха за седми път в досегашните 13 мача на отбора.
„Рилски спортист” дели с „Беласица” осмото място в класирането с актив от 19 точки. В следващия кръг възпитаниците на Петър Аджов гостуват на 3 ноември, събота, от 14 ч. на „Ботев” /Ихтиман/, който заема 13-ата позиция с 13 пункта.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*