Нова драматична загуба на младежите

Втора поредна минимална загуба претърпя дубълът на „Рилски спортист”, който се състезава във второто ниво на родния баскетбол. Самоковци отстъпиха със 71:73 при гостуването си във Видин на местния „Видабаскет” на 27 ноември и се закотвиха на предпоследното 5-о място в западната „А” група.
Двубоят бе изключително равностоен и нито един от двата тима така и не съумя да натрупа по-сериозен аванс, а резултатът на голямата почивка също бе равен – 34:34.
Мачът бе решен едва в заключителната минута. Първо Адриян Секулов изравни цифровото изражение на таблото с кош 12 секунди преди края за 71:71, но в ответното нападение Юлиян Цветанов от домакините сложи точка на спора за крайното 73:71.
Пореден добър мач изигра гардът Адриян Секулов, който се отчете с 21 т., 7 борби и 6 асистенци. Юношеският национал Мирослав Васов изпъкна с 12 пункта и по 5 борби и отнети топки, а Даниел Христов и Цветомир Акимов завършиха срещата със съответно 13 и 12 т.
В следващия кръг самоковци приемат „Чавдар” /Троян/ в неделя, 4 декември, като ще се опитат да си върнат на троянци за съкрушителната загуба във втория кръг на шампионата.
„Рилски спортист 2”: Секулов 21, Христов 13, Васов 12, Акимов 12, Вутев 8 /Колев 5, Милчов, Владов, Гелов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*