Добра вест от Германия за Калин Иванов, предстоят още изследвания

Случаят Калин Иванов придоби висока популярност и предизвика обществена загриженост в Самоков и околията благодарение до голяма степен на активната дейност на в. „Приятел” и на другите самоковски медии, както и на инициативността и съпричастността на много млади хора. Докоснати бяха тънките струни в сърцата на самоковци – милосърдието и човеколюбието. Смазани от немотията пенсионери, невръстни деца, семейства, едва свързващи двата края, откъснаха каквото могат от мизерния си бюджет и дадоха с радост своята финансова подкрепа за лечението на Калин. Частни фирми, училища, хотели, учреждения и всевъзможни организации подкрепиха със солидни суми общото дело.
В Мюнхен бяха издирени помагачи и без да се губи време, бе направен термин за преглед при проф. Хинчих към университетската клиника в града.
22 ноември 2016 г., 15 ч. След направените изследвания от асистентите на професора и последвалия преглед от проф. Хинчих, той се произнесе, че в момента не открива нищо обезпокоително във възстановителния процес на клепача на лявото око, след операцията, извършена във варненска клиника на 15 септември 2016 г.
В лабораторията бяха направени 8 снимки на сегашното състояние на клепача и бе резервиран термин за по-нататъшно наблюдение на 21 февруари 2016 г., пак в очната клиника, отдел „Пластична хирургия” към медицинската университетска клиника.
Патологичното изследване, извършено в клиниката на друго светило на медицинската наука – проф. Кирхнер, показва, че отстраненият тумор от клепача на младия пациент представлява доброкачествено образувание и въпреки че не е отстранен докрай от клепача, поради неговата дълбочина, според проф. Хинчих не съществува опасност от по-нататъшно развитие на заболяването. Една отлична новина за всички, които са съпричастни! Слава на Бога! Опасенията за меланом при изследването не са потвърдени!
По инициатива на майката на момчето – г-жа Галина Иванова, медицинска сестра и уважавана служителка в Дома за стари хора в Самоков, ще бъде изследвана проба от отстранения материал от клепача в частна и независима клиника, за проверка и потвърждение на резултата от извършеното патологично изследване при проф. Кирхнер.
Главна роля при това посещение в Мюнхен има семейство Терзийски, които подслониха в своето жилище майката и сина Иванови и изнесоха неудобствата по организиране на термини, транспорт и т. н.
Поздрави от Мюнхен до моите съграждани за оказаната на Калин и семейството му морална и материална подкрепа! Здраве, радост и дълъг живот на всички!

Александър Кондоферски
наш кореспондент от Мюнхен

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*