Ново свлачище затвори едната лента на пътя Самоков – София при ВЕЦ „Пасарел”

Снимка: Агенция „Пътна инфраструктура“, архив

Продължават проблемите на път II-82 София – Самоков. Ново свличане на скална маса и кал днес сутринта доведе до затваряне на едната лента на пътя при ВЕЦ „Пасарел”, съобщиха от „Пътна инфраструктура”. От агенцията призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост, и да спазват указанията на служителите на „Пътна полиция”.
Както е известно, пътят бе нацяло затворен в началото на март за около два дни. Вчера също имаше проблеми, породени от падналите обилни дъждове в района. Редовно, дори и при хубаво време, по шосето падат камъни и представляват опасност за шофьорите по натоварения път.
Междувременно стана ясно, че свлачищни процеси се забелязват и в прохода Дервена след Клисура. Тук има и друга скрита опасност за преминаващите по пътя – големите дупки по трасето, които са запълнени с вода и крият сериозни рискове за водачите, превозните средства и пътниците.
Крайно време е от Агенция „Пътна инфраструктура” да погледнат по-сериозно на тези две трасета, за чийто ремонт се говори от години, но нищо по-сериозно така и не се предприема.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*