От 1 до 26 април – Дни за пролетно почистване

Снимка: архив

Общината обяви периода от 1 до 26 април за Дни на пролетно почистване под надслов „Екодни „Зелен Самоков”. От общинската управа призовават гражданите и колективите на фирмите да се включат в почистването на дворовете, прилежащите им площи и пространствата около жилищните блокове.
Препоръчва се отпадъците да бъдат събирани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на друго удобно място, откъдето ще бъдат извозени.
Добре е гражданите и колективите на фирмите да заявят предварително участието си, като уточнят деня и мястото на почистване. При поискване от Общината ще бъдат осигурени ръкавици и чували за смет.
От Общината заявиха, че ще се почистят и затревят зелените площи, ще се възстановят и боядисат пейките, ще се извърши и залесяване.
Предстои ръководствата на училищата и детските градини да определят по един екоден в периода от 20 до 24 април за почистване на дворовете и местата за обществено ползване около тях.
Междувременно от общинската администрация предупредиха строителни отпадъци да не се изхвърлят в контейнерите. Кастренето на клони пък трябва да се извършва след предварително уведомяване на местната управа.
Общинското ръководство благодари на гражданите, които вече почистват своите дворове и пространствата около блоковете, а на места даже оформят и малки градинки.
Заявки за извозване на отпадъци се приемат на тел. 0886 72 72 96. На този телефон могат да се поставят и всички други въпроси, свързани с пролетното почистване.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    nablyudavasht

    А тези дето им плащат да се подпират на метлите и лопатите, какво ще правят?
    Ще крадат и обират хората, които и да им почистят улиците, където те мърсят ли?

+ Leave a Comment

*