„Парма” (Перм) взе своето срещу „Рилски спортист”

Снимка: FIBA.basketball

Приказката на „Рилски спортист” в турнира за Купата на ФИБА Европа приключи. Самоковци загубиха с 61:90 осминафиналния си мач в надпреварата от руския „Парма” (Перм) в „балона” в „Арена Ботевград” на 23 март. Така бе осуетена и възможността за изцяло български четвъртфинал в Европа. Както е известно, домакините отстраниха швейцарския „Фрибург” и днес ще се изправят срещу „Парма” в спор за място във финалната четворка.
Разликата в класите на „Рилски” и „Парма” си пролича още в първите минути и дори секунди на мача. Руснаците действаха много организирано, като използваха всяка възможност да накажат респектираните си съперници. Разбира се, това се отрази на резултата и „Парма” набързо натрупа двуцифрена преднина. Впоследствие отборът от Перм изнесе истинска лекция за бърза, зряла и тактически грамотна игра, каквато не се вижда често в България. Логично и разликата в резултата постепенно се покачваше за крайното 90:61.
Алекс Симеонов бе с най-голям точков актив за самоковци – 15. Николас Карвачо бе близо до дабъл-дабъл с 12 точки и 9 борби, а 11 пункта добави Тихомир Желев.
„Рилски спортист”: Алекс Симеонов 15, Николас Карвачо 12, Брендън Браун 8, Мирослав Васов 6, Павлин Иванов 2 (Тихомир Желев 11, Златин Георгиев 3, Трей Портър 2, Деян Карамфилов 2, Георги Адирков).

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*