Тежък жребий за “Рилски спортист” в Европа – ще играе с “Парма” (Перм)

Снимка: FIBA.basketball

Руският “Парма” (Перм) застана на пътя на “Рилски спортист” на осминафиналите на турнира за Купата на ФИБА Европа. Това отреди тегления вчера, 3 февруари, жребий.
Руснаците са един от най-сериозните отбори на този етап в надпреварата. Те постигнаха две категорични победи в груповата фаза на турнира с обща положителна разлика от плюс 34 точки срещу нидерландските “Донар” (Грьонинген) и “Хироус” (Ден Бош). “Парма” заема и 8-о място в обединената ВТБ лига, която има статута на второто най-силно клубно първенство в Европа.
“Балкан” (Ботевград) пък изтегли наглед най-лекия от възможните си съперници – швейцарският “Фрибург Олимпик”.
Интересното е, че двата български отбора могат да се срещнат на четвъртфиналите, ако отстранят преди това своите опоненти.
Осминафиналите ще се играят на 23 март, а за два дни по-късно са насрочени четвъртфиналите. Мачовете отново ще бъдат проведени в т. нар. “балони” в един град и една зала. Добрата организация на първия етап дава големи шансове на “Рилски спортист” да приеме и втория “балон”. Другите варианти са съответно Ботевград, Перм и Фрибург. Очаква се от ФИБА да обявят името на домакините на отделните мини турнири до края на февруари.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*