„Пластимо” АД с ново за България производство

През 50-годишната си история „Пластимо” АД чрез технологично обновяване на машините и съоръженията непрекъснато развива производството на формувани изделия и опаковки от експандиран полистирен (EPS). Следвайки пазарните тенденции за използване на нови материали през 2014 г. фирмата започна внедряването в производството и на продукти от експандиран полипропилен (ЕPP).
Продуктите от ЕPP, както изтъкват специалисти, се отличават с голяма здравина, еластичност и лекота, със своята издръжливост при високи температури и постоянни температурни амплитуди. Тези продукти имат високи якостни показатели, осигуряват добра звукоизолация, годни са за рециклиране. Всички тези качества правят ЕPP предпочитан материал за изделия, предназначени за автомобилната промишленост, битова и промишлена техника, както и за опаковане при транспортиране.
След съвместен проект с „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД от май т. г. в редовно производство в самоковската фирма са няколко вида детайли от експандиран полипропилен.
Досега в България изделия от ЕPP не са произвеждани и стремежът на фирмата е в бъдеще да се развива така, че да задоволява търсенето на такива продукти не само у нас, но и да изнася в съседни страни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*