Последно: 3-ма самоковски депутати – Стойчев, Ковачка и Методиев

Александър Методиев, Красимира Ковачка и Радослав Стойчев

Трима самоковци влизат в 43-ото Народно събрание – Радослав Стойчев от „БСП – лява България”, д-р Красимира Ковачка от „България без цензура” и Александър Методиев от ДПС.
Централната избирателна комисия обяви окончателния списък на 240-те народни избраници, победили в изборите на 5 октомври. Сред тях не е още една самоковка – Ирена Коцева от ГЕРБ, тъй като Ивайло Московски, който бе водач на две листи, предпочете да влезе в парламента от нашата Софийска област – 26-и многомандатен избирателен район, а не от Видин, както първоначално се предполагаше.
Ир. Коцева, която бе трета в листата, остана четвърта, тъй като междувременно бе изпреварена от д-р Петър Беков от Ихтиман, получил най-много преференции /неговият номер в листата – 9-и, съвпадаше с номера на бюлетината на партията/.
Така окончателно народни представители от областта ни във висшия законодателен орган на страната ще бъдат Ивайло Московски, Петър Беков и Галя Георгиева от ГЕРБ, Корнелия Нинова и Радослав Стойчев от „БСП – лява България”, Димитър Делчев от Реформаторския блок, Велизар Енчев от Патриотичния фронт и д-р Красимира Ковачка от „България без цензура”.
Радослав Стойчев досега бе зам.-кмет на Самоковска община. Той ще бъде един от младите депутати в Народното събрание. Д-р Красимира Ковачка е дългогодишен управител на болницата в града ни. На местни избори тя бе избрана за общински съветник, но тогава се отказа.
Александър Методиев, по-известен като Сали, е и представител на ромската общност. Той бе народен представител и в предишния парламент, а преди това беше зам.-председател на Общинския съвет. Сега стана депутат като водач на листата в Кюстендилска област, където бяха прехвърлени гласове на участвали в изборите в чужбина. Това предизвика силни протести на хиляди гласоподаватели от Кюстендил, Дупница и цялата съседна област, но от Централната избирателна комисия отговориха, че такива са повелите на Избирателния кодекс.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*